Yayın Tarihi2013-10
Künye BilgisiMardin tebliğleri:Mardin ve çevresi toplumsal ve ekonomik tarihi konferansı. İstanbul: Hrant Dink Vakfı, 2013.tr_TR
ÖzetMardin Tebliğleri, 1838-1938 arasındaki yüz yıllık sürede, Anadolu'nun farklı din, dil ve kültürlerine beşik olmuş en kozmopolit bölgelerinden olan Mardin ve çevresinde yaşana toplumsal ve ekonomik değişimi tüm yönleriyle ele alan makalelerden oluşuyor. Kitapta, Tanzimat Dönemi'nden başlayarak Cumhuriyet'in tek parti yönetiminin ilk 15 yılına dek, devlet politikalarının ve genel konjonktürün yöreyi nasıl etkilediği, kültür, günlük hayat, ekonomi, etnik ve dinsel çatışmalar, şiddet ekseninde tartışılıyor. Mardin ve çevresinin, binlerce yıl öncesine dayanan medeniyeti, asırların imbiğinden süzülerek çoğulcu bir kültür yaratmıştı. Bugüne ancak tortusu ulaşan bu çoğulculuğun en canlı anlatımları Mardin Tebliğlerinde yer alıyor.tr_TR
YayınlayanHrant Dink Vakfıtr_TR
Anahtar KelimelerDiyarbakır (Türkiye)tr_TR