Görüşülen Kişi | Güvenç, Fikri | |
Veri Giriş Tarihi | 2016-08-15T20:43:11Z | |
Veri Onay Tarihi | 2016-08-15T20:43:11Z | |
Handle Bağlantısı | http://hdl.handle.net/20.500.11834/2449 | |
Açıklama | Bu görüşme Rahime Demir tarafından Yaşayanların Dilinden Kartal başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda yapılan görüşmelerin sayısı 46'dır. | tr_TR |
Görüşme Özeti | 1931 yılında doğan Fikri Güvenç, 76 yılı aşkın süredir Kartal ilçesinde yaşamakta ve baba mesleği olan balıkçılık mesleğini yapmaktadır. İlçedeki en önemli meslek gruplarından olan balıkçılığın sanayileşme sonrası bittiğini ifade eden Güvenç, bunun dışında simitçiliğin yaygın olduğunu ve en iyi simidi Ermeni bir fırıncının yaptığını söyler. Çocukluk yıllarındaki Kartal’ı anlatırken ilçenin değişimine de değinir. Kartal’ın bir balıkçı kasabası olduğunu ve o yıllarda denizden en az 100 çeşit balık çıktığını belirterek bazılarının isimlerini sayar. 1972 yılında bir grup arkadaşıyla Balıkçılık Derneği’ni kuran Güvenç, son olarak iyi bir balık yemeği hazırlamanın püf noktalarına değinir. | tr_TR |
Hazırlayan/Destekleyen | Rahime Demir | tr_TR |
Kayıt Türü | audio/x-wav | tr_TR |
Dil | tur | tr_TR |
Erişim | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | tr_TR |
Anahtar Kelimeler | Kartal (İstanbul, Türkiye) | tr_TR |
Anahtar Kelimeler | Balık ve Balıkçılık | tr_TR |
Anahtar Kelimeler | Balıkçılık | tr_TR |
Anahtar Kelimeler | Yemek Tarifleri | tr_TR |
Anahtar Kelimeler | Sanayileşme | tr_TR |
Anahtar Kelimeler | Balıklar | tr_TR |
Görüşme Başlığı | Fikri Güvenç ile sözlü tarih görüşmesi | tr_TR |
Yayın Türü | Görüşme | tr_TR |
Görüşülen Kişi Künye | 1931; T.C.; Erkek; Balıkçı | tr_TR |
Görüşme Yeri | Türkiye, İstanbul, Kartal | tr_TR |