Güvenç, Fikri
1931 yılında doğan Fikri Güvenç, 76 yılı aşkın süredir Kartal ilçesinde yaşamakta ve baba mesleği olan balıkçılık mesleğini yapmaktadır. İlçedeki en önemli meslek gruplarından olan balıkçılığın sanayileşme sonrası bittiğini ifade eden Güvenç, bunun dışında simitçiliğin yaygın olduğunu ve en iyi simidi Ermeni bir fırıncının yaptığını söyler. Çocukluk yıllarındaki Kartal’ı anlatırken ilçenin değişimine de değinir. Kartal’ın bir balıkçı kasabası olduğunu ve o yıllarda denizden en az 100 çeşit balık çıktığını belirterek bazılarının isimlerini sayar. 1972 yılında bir grup arkadaşıyla Balıkçılık Derneği’ni kuran Güvenç, son olarak iyi bir balık yemeği hazırlamanın püf noktalarına değinir.tr_TR
Kartal (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Balık ve Balıkçılıktr_TR