Dağlar, Arif
Madra, Rahmi
Demir, Rahime
Arif Dağlar, 1969 yılının Temmuz ayında doğduğu şehir olan Bayburt’tan ailesiyle İstanbul’a göç eder. Geldiklerinde ortaokulu yeni bitirdiğini ve ilk olarak Küçükyalı’da oturan halasının yanında kaldıklarını söyler. Daha sonra Kartal’a yerleşen aile, Orhantepe mahallesinde ikamet etmeye başlar. İlçenin ve mahallenin dünü ve değişimi hakkında detaylı bilgiler verir. Fenerbahçe Lisesi’ne kayıt oluşunu ve okula ulaşımını anlatan Dağlar liselere kadar yansıyan dönemin siyasi olaylarına da değinir. Lise hayatından ve öğretmenlerinden bahsederken bir eğitimcinin neler yapması ve nasıl olması gerektiğini de açıklar. Siyasi çatışmalar üniversite yıllarındayken daha da şiddetlenir. Sosyal bir insan olduğunu ve daha lisedeyken birçok konferansı takip ettiğini söyleyen Dağlar, 1975 yılında arkadaşlarıyla Gençlik, Kültür ve Spor Derneği‘ni kurar. Kartal ilçesi ve Kartalspor hakkında bilgiler verir. 1970-1980 yılları arasında göç alan ilçenin su sıkıntısından ve belediye hizmetlerinin yetersizliğinden bahseder. Görüşmenin yapıldığı tarihte ilçenin belediye başkanlığı görevini yürütmekte olan Dağlar, siyasete giriş sürecini detaylarıyla anlattıktan sonra belediyenin misyonuna ve vizyonuna da değinir.tr_TR
Kartal (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Siyasi Görüşlertr_TR