Gürsoy, Metin
Demir, Rahime
Madra, Rahmi
1947 yılında İstanbul ilinin Kartal ilçesine bağlı Yakacık’ta doğan Metin Gürsoy'un çocukluğu maddi sıkıntılarla geçer. Kartal ilçesinin en önemli geçim kaynakları olan bağcılık ve zeytincilikle uğraştıkları halde ciddi bir gelirleri olmaz. Verem Savaş Hastanesi’nin kuruluş hikayesini aktaran Gürsoy, Kartal ilçesinin tarihi ve değişimi hakkında bilgiler verir. Tam bir mesire yeri olan ilçenin havasının ve suyunun güzelliğini anlatır. Ermenilerin, Rumların ve Yahudilerin ilçede Müslümanlarla bir arada yaşadığını ilişkilerin saygı üzerine kurulu olduğunu ifade eder.tr_TR
Kartal (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Yahudilertr_TR