Karakuş, Nurcan
Demir, Rahime
Madra, Rahmi
Konuşmasına çocukluk döneminden hatırında kalan gelenekleri anlatarak başlayan Nurcan Karakaş, dini günlerde hazırlanan ikramların sadece Müslümanlara değil mahallede yaşayan Ermenilere de yapıldığını ifade eder. Komşuluk ilişkilerine ve bu ilişkilerdeki hassasiyete değinirken, ihtiyaç sahiplerinin mahalle sakinleri tarafından gözetildiğini ve mahalledeki sosyal yaşamın her aşamasında büyüklerin görüşlerinin alındığını söyler. Eve gelen misafire yapılacak ikramın nasıl olacağını detaylarıyla aktarır. Kız isteme adetlerini ve kendi evlilik hikayesini anlatırken evlenecek bir kızın çeyizinde bulunması gereken eşyalardan bahseder.tr_TR
Mahalle Hayatıtr_TR
Dini Yaşamtr_TR