Oral, Mesture
Konuşmasına İstanbul ilinin Kartal ilçesi hakkında bilgiler vererek başlayan Mesture Oral, 1946-1957 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Sadettin Oral’ın eşidir. 84 yılını geçirdiği Kartal’ın dününe ve değişimine tanıklık eden Oral, ilçedeki sosyal yaşamdan bahsederken Kartal plajının insanların toplanma ve eğlenme yeri olduğunu belirtir. Özellikle Ermeni komşularıyla kurdukları yakın ilişkilere değinerek, Ermenilerin Üzüm Bayramı’nı anlatır. İlçede ikamet eden insanların çoğunlukla ziraatla uğraştığını söyleyen Oral, Kartal’ın denizi ve doğası nedeniyle bir turizm bölgesi olduğunu da vurgular. 3 gün 3 gece süren düğün eğlencelerini anlattıktan sonra kömürlü trenler nedeniyle çıkan yangınlara ve 1960’lı yıllarda baş gösteren verem salgınına değinir.tr_TR
Kartal (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kadınlartr_TR