Akgüç, Engin
Demir, Rahime
Madra, Rahmi
1954 yılında İstanbul ilinin Kadıköy ilçesine bağlı Erenköy mahallesinde doğan Engin Akgüç’ün ailesi 1893 Harbi’nden sonra muhacir olarak Türkiye’ye gelir. Çocuk yaşlarındayken babası gibi denizci olmayı hayal eden Akgüç, maddi nedenlerden dolayı bu hayalini gerçekleştiremez ve ailesinin yönlendirmesiyle tornacılık mesleğine girer. Emekli olduktan sonra bir tekne alarak denizci olma hayalini gerçekleştirir ve balıkçılık yapmaya başlar. Balık türleri ve balıkçılık mesleği hakkında detaylı bilgiler veren Akgüç’e göre mesleğin en büyük tehlikesi mevsimsiz yapılan avlanmadır. Balıkların avlanmasıyla ilgili yapılan yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını ifade ederken alınması gereken önlemlere de değinir. İlçede yaşayan Ermenilerden ve geleneklerinden kısaca bahsettikten sonra kültür varlıklarına sahip çıkılması gerektiğini belirtir.tr_TR
Balık ve Balıkçılıktr_TR
Balıkçılıktr_TR