Narin, Koharik
Narin, Agop
Ergül, Öznur
Demir, Rahime
Madra, Rahmi
1936 yılında doğan Koharik Narin ve 1926 yılında doğan Agop Narin çifti İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı Kurtuluş semtinde 30 sene yaşadıktan sonra Kartal ilçesine yerleşir. Ailesi mübadele ile Yunanistan’dan gelen Öznur Ergül konuşmasına çocukluğunun geçtiği Kartal ilçesinin dünü ve değişimi ile ilgili bilgiler vererek başlar. Hıdırellez günü yapılan eğlenceleri aktaran Ergül, o güne özel adetleri ve hazırlanan ziyafetleri de anlatır. Koharik Hanım ile çocukluğundan bu yana yakın arkadaş olduklarını ifade eden Ergül, sadece çocukların değil aile büyüklerinin de aynı şekilde birbiriyle görüştüğünü ve Müslümanlarla Ermeniler arasındaki ilişkilerin şimdiki gibi olmadığını belirtir. 1959 yılında Kartal’a yerleşene kadar demircilik işi ile uğraşan Agop Narin, eşi Koharik Hanım ile görücü usulü ile tanışarak evlenir. Ermenilerin 15 Ağustos’ta kutladıkları Üzüm Bayramı'nın anlam ve önemini anlatan Agop Bey, eski insanların ciddi anlamda yoksulluk çektiğini ancak herkesin sahip olduğu şeylerle yetindiğini söylemektedir. İlçenin hızlı değişimine de değinen Agop Bey, ilçede yıkılan ve inşa edilen yapılar hakkında detaylı bilgiler verir.tr_TR
Müslümanlartr_TR
Toplumsal Değişimtr_TR