Tetik, Mehmet
Madra, Rahmi
1943 yılında İstanbul ilinin Kartal ilçesine bağlı Çırçır’da doğan Mehmet Tetik, gençliğinde 4 sene boyunca amatör kümede futbol oynar. Askerliğini yaptıktan sonra Fenerbahçe Kulübü’nden teklif alır ancak kabul etmez. Daha sonra sırasıyla Karagümrük’te ve Trabzon’da oynayan Tetik, futbolu bırakarak 1974 yılında balıkçılık yapmaya başlar. Kartal’ın bir dönem iki ayrı mahalleden oluştuğunu ve Kıyı Pastanesi’ne kadar olan kısımda Rumların yaşadığını aile büyüklerinden dinler. Balıkçılığa ilk başladığı yılları anlatırken mesleğin ilçede artık neredeyse hiç yapılmadığını söyler. Daha sonra yeniden futbol oynadığı yıllara dönerek bazı anılarını aktarır. Doğma büyüme Kartallı olan Tetik, ilçenin dünü ve geçirdiği değişim hakkında detaylı bilgiler verir.tr_TR
Futboltr_TR
Futbol Kulüpleritr_TR