Mercankaya, Sinan
Madra, Rahmi
1935 yılında İstanbul iline bağlı Kartal ilçesinde doğan Sinan Mercankaya, Kartal Merkez İlkokulu’nda okuduktan sonra Haydar Paşa Lisesi’ne gider. Oradan 1954 senesinde ayrılarak astsubay okuluna yazılır. 1959’da görevi gereği İngiltere’ye gönderilen Mercankaya, bu süreçte eşi ile tanışır ve evlenir. Eşi ile evlilik hikayelerini, ailesini ve ailesinin yabancı bir kadınla evlenmesine verdiği tepkileri aktarır. 1980’li yıllarda sırasıyla zabıta amiri ve zabıta müdürü olur. Belediyede görev yaptığı dönemlerde yaşadıklarını ve yaptığı hizmetleri detaylarıyla anlatır. Kartal’da doğup büyüyen Mercankaya, ilçenin tarihinden ve değişiminden de bahseder. Gençlik yıllarında Kartal’ın bir mesire yeri gibi olduğunu ve çıkan yangınlar nedeniyle pek çok tarihi yapının harap olduğunu söyler. Çocukluk döneminden bahsettikten sonra ilk gençlik yıllarında hangi işlerde çalıştığını ve düğün gününde yaşadıklarını anlatır.tr_TR
Kartal (İstanbul, Türkiye)tr_TR
İngilteretr_TR