Celepdil, Erdem
Demir, Rahime
Görüşme yapıldığı sırada 60 yaşında olan Erdem Celepdil, ilk gençlik yıllarında bir dönem şoförlük yaptıktan sonra bir süre de taş ocağı işletir. Yakacık’taki Mehtap Sineması’nın sahibi olan Celepdil, dönemin büyük sanatçılarını sinemaya getirerek konserler düzenler. Sinemayı kapattıktan sonra yeniden şoförlük yapmaya başlar ve sinemanın yerinde bir oto yıkama açar. İlçede yaşayan Ermenilerle ve Rumlarla çok güzel ilişkiler kurduklarını söyleyen Celepdil, insanlar arasında güven duygusunun hakim olduğunu ifade eder. Son olarak ilçede kutlanan eğlencelere, düğün ve sünnet törenlerine, özel adetlere değinir.tr_TR
Konserlertr_TR
Şensoy, Alaaddintr_TR