Perçin, Sami
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2399
Bu görüşme, İhsan Tevfik’in hazırlamış olduğu İnsan ve Mekan Yüzüyle Mübadele 1923’ten Günümüze Zorunlu Göç adlı eserden alınmıştır. Bu eser kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 13’tür.tr_TR
1920 yılında Selanik ilinin Kayalar kazasına bağlı Karaağaç köyünde doğan Sami Perçin, birinci kuşak mübadillerden biri olarak Türkiye’ye göçlerinden bahsetmektedir. Kendisi daha çocukken Sivas’ın Suşehri ilçesine yerleşirler. Geldikleri yeri ve yerleştikleri coğrafyayı karşılaştırarak ayrıntılı bilgiler verir. Babasının ve aile büyüklerinin anlattığı hadiselere ve kendi hatıralarına değinen Perçin, memleket özlemini de dile getirmektedir.tr_TR
İhsan Tevfik
Selanik (Yunanistan)tr_TR
Sami Perçin ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1920, Selanik; T.C.; Erkektr_TR
Türkiye, Sivas, Suşehritr_TR
Tevfik, İhsan. İnsan ve mekan yüzüyle mübadele 1923’ten günümüze zorunlu göç. İstanbul: İnkılap Kitabevi, 2014.tr_TR