Akgün, Şeref
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2382
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Çarşının Öyküsü projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 170'dir.tr_TR
Kapalıçarşı’daki 357 numaralı dükkanı 40 yıldır işleten Şeref Akgün, konuşmasına Çarşı'da yaygın olan iş kollarından bahsederek başlar. 1990 yılından sonra kiraların yükseldiğini ve Çarşı'da genelde kuyumcu dükkanlarının kaldığını ifade eder. Çarşıdaki toplumsal yapıya değinerek büyük bir değişime uğradığını vurgular. Bayramlarda ve özel günlerde Çarşı'da neler yapıldığını anlatan Akgün, Çarşı'ya eskisi kadar rağbet edilmediğini söyler.
Çarşılar
Toplumsal Yapı