Esin, Sami
Çobanoğlu, Esra
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2375
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Çarşının Öyküsü projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 170'dir.tr_TR
1926’da Eskişehir’de doğan Sami Esin, 1946 yılında Bursa’ya gelir. Kısaca ailesinden bahseden Esin, Bursa’ya gelince Ethem Akipek ile Koza Han’da bir dükkan açarak ipekli kumaşlar satmaya başlar. Koza Han’da iş yaptığı esnaftan bahseder ve kozanın işlenişi ve ipek imalatı ile ilgili bilgiler verir. Çarşı'da rekabet olmasına rağmen esnaflar arasındaki ilişkinin çok iyi olduğunu dile getirir. 1954’ten sonra İstanbul’da çalışmaya başlayan Esin, bir süre sonra da Çarşı'daki dükkanını kapatmak zorunda kalır.
Esnaflar
İpek Üretimi