Ataykan, Sami
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2373
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Çarşının Öyküsü projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 170'dir.tr_TR
1950 yılında doğan Sami Ataykan, konuşmasına babasından bahsederek başlar. Babasının Osmangazi ilçesine bağlı Reyhan’da, evlerinin altındaki dükkanda tuhafiyecilik yaptığını söyler. Reyhan Çarşısı’ndan ve esnaflarından bahseden Ataykan, o yıllarda zaman zaman babasına yardım da eder. Çarşı'nın Bursa’nın önemli bir yaşam merkezi olduğunu ve Çarşı esnafının birbiri ile dayanışma içinde olduğunu ifade eder. 1976’da tuhafiye işinden manifaturaya yönelen Ataykan, 1993 yılında dükkanı kapatarak emekli olur.
Çarşılar
Esnaflar