Tayan, Turhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2331
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları: Bursa Erkek Lisesi (Bursa Mekteb-i Sultanisi) projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 60'tır.tr_TR
1959-1962 yılları arasında Bursa Erkek Lisesi’nde eğitim alan Turhan Tayan, burada geçirdiği yıllara dair hatıralarını paylaşmaktadır. Bursa Erkek Lisesi'nin Bursa’nın en eski eğitim kurumu olduğunu söyler. 1960'lı yıllarda insanların politize olduğunu ve liselerde bile seviyesi çok yüksek tartışmaların yapıldığını anlatır. Öğretmenlerinin alanlarında oldukça uzman kişiler olduğunu ifade eden Tayan, okulun spor ve sosyal faaliyetlerine de değinir.
Bursa (Türkiye)
Bursa Erkek Lisesi
Turhan Tayan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
T.C.; Erkektr_TR
Bursa’nın köklü eğitim kurumları Bursa Erkek Lisesi (Bursa Mekteb-i Sultanisi). editör Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011.tr_TR