Kırayoğlu, Mehmet
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2306
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları: Bursa Erkek Lisesi (Bursa Mekteb-i Sultanisi) projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 60'tırtr_TR
1951 yılında Bursa’da doğan Mithat Kırayoğlu, eğitim hayatından bahsederek sözlerine başlar. Lise son sınıftayken Bursa Erkek Lisesi’ne nakil olan Kırayoğlu, 1968-1969 yılında liseden mezun olur. Bursa Erkek Lisesi’nin kendisi için son derece önemli olduğunu ve istediği bölümü bu okul sayesinde kazandığını vurgulamaktadır. Erkek Lisesi'nde bir yıl okumasına rağmen hayata dair çok şey öğrendiğini ve sınıfından herkesin üniversiteye girdiğini belirtir. Hocalarının çok iyi birer eğitimci olduğunu buna karşı öğrencilerin de çalışmaya çok hevesli olduklarını söylemektedir.
Bursa (Türkiye)
Bursa Erkek Lisesi
Mithat Kırayoğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1951, Bursa; T.C.; Erkek; Mimartr_TR
Bursa’nın köklü eğitim kurumları Bursa Erkek Lisesi (Bursa Mekteb-i Sultanisi). editör Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011.tr_TR