Örüç, Hüsamettin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2295
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları: Bursa Erkek Lisesi (Bursa Mekteb-i Sultanisi) projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 60'tır.tr_TR
1931 yılında Bursa’da doğan Hüsamettin Örüç, 1946 yılında Bursa Erkek Lisesi’ne kaydolur. Erkek Lisesi’nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Örüç, hocalarının çok şefkatli ve sorumluluk sahibi olduklarını belirtmektedir. Okul yıllarında Devlet Tiyatrosu'nun yerinde bir Halkevi olduğunu ve kütüphanesinden yararlandıklarını ifade eder. Coğrafya öğretmenleri Sabri Düşmez ve Matematik öğretmenleri Şevket Ertuna ile ilgili bazı anıları aktaran Örüç, son olarak sınıf arkadaşlarından bahseder.
Bursa (Türkiye)
Bursa Erkek Lisesi
Hüsamettin Örüç ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1931, Bursa; T.C.; Erkektr_TR
Bursa’nın köklü eğitim kurumları Bursa Erkek Lisesi (Bursa Mekteb-i Sultanisi). editör Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011.tr_TR