Güçlü, Yahya
Örs, Tuğba
1933 yılında Konya’da doğan Yahya Güçlü'nün annesi Aksekili, babası da Çukurçimenlidir. Köyde ilkokula başlar ancak öğretmenleri vefat edince diplomasını alamaz. Köyde eğitime çok önem verilmediğini ve iyi bir eğitim alamadıklarını belirtir. 17 yaşında evlenen Güçlü, evlilik sürecine de değinir. Ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattıktan sonra çocukluğuna dönerek kıtlık yıllarında neler yaptıklarından bahseder. 1954 yılında askere gider ve 24 ay askerlik yapar. Emekli oluktan sonra karayoluyla 7 gün süren bir yolculukla Hacc'a gidişinden de bahseder.
audio/x-wav
Kıtlık