Erdoğan, Kemal
Öztürk, Cihat
1937 yılında Ordu ilinin Mesudiye ilçesinde doğan Kemal Erdoğan, sekiz çocuklu bir ailenin üyesidir. Çocukluğu köyde geçer ve askerlik dönüşü çalışmak için İstanbul'a gelir. İstanbul’da ev tutarak eşini getirir, bu sırada kardeşi çalışmak için Almanya’ya gider. Kardeşi Almanya’da 2 sene çalıştıktan sonra kendisini de Almanya’ya işçi olarak gider. Görüşmede İstanbul'daki çalışma hayatını, kardeşinin ve kendisinin Almanya’ya gidiş süreçlerini, Almanya'daki hayatını detaylı olarak anlatır. Almanya’da 17 sene çalıştıktan sonra 1983 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapar.
Almanya
İşçi Göçü