Albaş, Aysen
Ermiş, Büşranur
1944 yılında Yalova’da doğan Aysen Albaş’ın ailesi Kafkasya kökenlidir. Gemiyle Kafkasya’dan Romanya’ya giden aile, Romanya’da 10 sene kaldıktan sonra Türkiye’ye göç ederek Yalova ilinin merkez ilçesine bağlı Soğucak köyüne yerleşir. Çocukluğu burada geçen Albaş, tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını ifade eder. İlkokul yıllarını ve dönemin şartlarını detaylarıyla anlatır. Kız çocuğu olduğu için ilkokuldan sonra eğitimine devam etmesine izin verilmez. Görüşmede Çerkezlerin sosyal hayatından, gelenek ve göreneklerinden, evliliklerinden bahseden Albaş, bayram kutlamalarına da değinir.
audio/x-wav
Göç