Toksöz, Asım
Yıldırım, Nefise
1941 yılında Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde doğan Asım Toksöz, görüşmede 1960 İhtilali'nden sonra yaşananları ve darbenin askeriye içerisindeki yansımalarını kendi tanıklığıyla anlatır. 1958 yılında girdiği Kara Harp Okulu’nda okurken olan darbe sonrasında askerlerin kendi aralarındaki ihtilaftan dolayı 24’ler ve 14’ler olarak ikiye ayrıldıklarını söyler. Darbe sonrası hükümetin nasıl olacağı hususundaki anlaşmazlıklardan ötürü 14’lerin içerisinde yer alan Talat Aydemir ve arkadaşlarının tekrardan bir darbe girişiminde bulunduklarını, hükümet ve darbeciler arasında anlaşma sağlansa da emekli edilen darbe girişimcilerinin yargılandığını ve darbeye alet edilmek istenen Kara Harp Okulu öğrencilerinin de hakim karşısına çıktığını anlatır. Bu öğrenciler arasında olan Toksöz, suçsuzluğuna hüküm verilerek beraat etmesine rağmen askeri mahkemenin tavsiyesi üzerine Kara Harp Okulu’ndaki 1468 öğrenci ile birlikte subaylıktan uzaklaştırılır. Toksöz, bu dönemde yaşadıklarını detaylı olarak anlatmaktadır.
Aydemir, Talat
İnönü, İsmet