Çoşkun, Nadiye
Şeker, Meryem Şeyma
1932 yılında Mersin’de doğan Nadiye Çoşkun, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra devletin Kıbrıs’a göçmen göndereceğini duyunca buraya gitmeye karar verir. Mersin’den gemiye bindiklerini, yolculuk esnasında devletin her şeyle ilgilendiğini söyler. Coşkun ve ailesi, Kıbrıs’a geldiklerinde Rumlardan kalma bir eve yerleştirilirler. Devletin kendilerine iki sene boyunca para, un, yağ, zeytin, peynir yardımında bulunduğunu anlatır. Bunların dışında, devletin kendilerine tarla verdiğini ve çiftçilikle uğraştıklarını ilave eder. Görüşmede Kıbrıs’a göç etme sürecinden ve yerleştikten sonra yaşadıklarından detaylarıyla bahseder.
Rumlar
Kıbrıs Barış Harekatı