Şentürk, Gülsenem
Sevim, Melek
1942 yılında Ardahan’da doğan Gülsenem Şentürk, 9 çocuklu bir ailede dünyaya gelir. Babası kara yollarında çalışır ve çiftçilik yapar. Çocukluk döneminden ve oynadıkları oyunlardan bahseden Şentürk, okula gitmediğini ve 18 yaşında evlendiğini söyler. Ailesi, kendisini, sevmediği ve kendinden 15 yaş büyük biri ile nişanlayınca eşiyle kaçtıklarını anlatır. Eşinin askerliği bitince Zonguldak’a giderler, eşi madende 2 sene çalıştıktan sonra Ardahan’a dönerler. Şentürk görüşmede, köy hayatından ve günlük işlerinden bahseder.
Ardahan (Türkiye)
Tarım