Turan, Ali
Sünbül, Cemal
Ahmet Turan ile 03.05.2016 ve 04.05.2016 tarihlerinde olmak üzere iki kere görüşülmüştür. Görüşmelerin süresi toplamda 150 dakikadır.tr_TR
1943 yılında Erzurum’da doğan Ali Turan’ın çocukluğu Erzurum’da geçer. Medrese eğitimi alan Turan'ın babası, din alimidir ve Erzurum’da yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle Ağrı’ya göç etmeye karar verir. Ailesi göç eder fakat Turan, Erzurum’da kalarak eğitimine devam eder. Görüşmede babasının Ağrı’ya göç etmesine sebep olan olayı ve etnik kimlikler nedeniyle yaşanan sıkıntıları anlatır.
İnönü, İsmet
Kürtler