Türkmen, Mehmet
Raimov, Raim Muradov
1946 yılında Malatya ilinin Hekimhan ilçesinde doğan Mehmet Türkmen’in çocukluğu köyde geçer. Dört aylıkken annesi, 1967 yılında ise babası vefat eder. Babasının vefatıyla 12 kardeşinin sorumluluğunu üstlenir. 1970’li yıllarda İstanbul'a gelir ve Cihangir'e yerleşerek boyacılık yapmaya başlar. Görüşmede İstanbul’un o yıllardaki durumundan bahseder. Dönemin ekonomik krizine değinir, gıdaların karneyle alındığını, ekmek ve tüp kuyruklarında saatlerce beklediklerini anlatır. Sular akmadığı için tankerlerle su dağıtıldığını ve sokakların çöplerle dolu olduğunu söyler. Kendisine atılan iftira nedeniyle 40 gün hapis yatar.
Özal, Turgut
Menderes, Adnan