Yapar, Mehmet
Kayıkçı, Zeynep
1946 yılında Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde doğan Mehmet Yapar, 18 yaşına kadar Harmancık köyünde yaşar. Köyde tarımla uğraşır, arpa ve buğday yetiştirir. Ekonomik sebeplerden ve okulun uzak olmasından dolayı 3. sınıftan sonra eğitimine devam edemez. Din eğitimini köyün imamından ve annesinden alır. 18 yaşında evlendikten sonra askere gider. Askerlik dönüşü geldiği İstanbul'da çeşitli işlerde çalışır. Dönemin siyasi sorunları nedeniyle yaşananlara, ekonomik sıkıntıların topluma yansımasına değinerek o yıllardaki Türkiye’yi tasvir eder. 1 Mayıs 1977 tarihinde Taksim’de yaşanan olaylara ailesiyle şahit olur. 1960'ta Eminönü Meydanı’nda tanıklık ettiği bir idamla ilgili bilgiler verir.
Askerlik
Menderes, Adnan