Erdoğan, Mehmet
Güven, Sümeyye Sena
1956 yılında Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde doğan Mehmet Erdoğan, on çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelir. Görüşmede yaşadığı köyü, köylülerin geçim kaynaklarını ve köydeki yaşama anlatır. 1974 yılında Kayseri İmam Hatip Lisesi'nden mezun olur. 1979 yılında Atatürk Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi’ni bitirerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapar. Kars’ın Aralık ilçesine müftü olarak atanır ve Kars’ta evlenir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İstanbul'daki eğitimine katılır, sonrasında Almanya ile Hollanda’ya gider. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okutman olarak çalışmaya başlar. Son olarak çocukluğunu ve gençlik yıllarını bugün ile karşılaştırır.
Demokrat Parti (DP)
Refah Partisi (RP)