Erdemir, Süleyman
Erdemir, Ömer
1956 yılında Erzincan’da doğan Süleyman Erdemir, 8 yaşında ilkokula başlar. 1. sınıfın ilk altı ayını köyde okur. Daha sonra İstanbul’da yaşayan dayısının yanına gelerek ilkokulu İstanbul’da tamamlar. Köyde kalan kız kardeşlerinin ulaşım zorluğu nedeniyle okula gidemediklerini belirtir. İlkokuldan sonra Fatih İmam Hatip Lisesi’ne devam eden Erdemir, lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'ne gidip gelmeye başlar. Bir yandan da tiyatro ile uğraşır ve suflörlük yapar. Lise öğrenimi boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ve İlim Yayma Cemiyeti’nden burs alır, tatillerde de çalışarak harçlığını çıkarır. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne girer. Görüşmede eğitim hayatının yanı sıra dönemin siyasi olaylarına, siyasi partilere ve sağ sol çatışmalarına değinir.
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)
Kısakürek, Necip Fazıl