Durna, Şevket
Durna, Esra
1954 yılında Yozgat ilinin Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünde doğan Şevket Durna, ilkokulu kendi köyünde okur. Çocukluk döneminden ve oynadıkları oyunlardan bahseden Durna, tarlada çalışarak anne babasına yardım ettiğini ifade eder. Askere gitmeden evlenir ve 1974 yılında askere gidip 20 ay askerlik yapar. Askerlikten sonra geçim sıkıntısı nedeniyle köyünü terk eder. Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı Kızıllı köyünde bekçilik ve çobanlık yapar. Bir süre sonra oradan da ayrılıp Alaca ilçesinde çalışmaya başlar. Akaryakıt işinde 29 sene çalışır. Görüşmede 1980 İhtilali'ni anlatan Durna, bu sırada köy koruculuğu yapmaktadır.
Çocukluk Dönemi
Sağlık