Özel, Ahmet
Çoban, Mehmet
1953 yılında Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesinde doğan Ahmet Özel, ilkokul dördüncü sınıfa kadar Taşlıçay’da okur. Çocukluğunda doğa ile iç içe yaşadıklarını söyleyen Özel, oynadıkları oyunları detaylarıyla anlatır. İlçede bir bakkal dükkanı işleten ve aynı zamanda nakliyatçılık yapan babası eğitimlerine devam etmelerini istediği için Taşlıçay’dan Ağrı'ya taşınırlar. İlkokul bitince dini eğitim alır ve Kuran-ı Kerim’i hatmeder. Daha sonra Erzurum’da İmam Hatip Lisesi’ne başlar, ilk iki sene akrabalarının yanında kaldıktan sonra yurda yerleşir. İmam Hatip Lisesi’ni bitirince Yüksek İslam Enstitüsü sınavlarına girer ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü’nü kazanır. Daha sonra yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eder. Özel, görüşmede daha çok eğitim hayatından bahsetmektedir.
Erzurum İmam Hatip Lisesi
Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü