Akarsu, Ziya
Çetinalp, Haticetül Kübra
1940 yılında Elazığ’da doğan Ziya Akarsu, çocukluk döneminin bir kısmını Elazığ’da geçirir. Aile 1948 yılında Bursa’ya göç eder. Bir süre sonra İstanbul’a taşınırak Fatih ilçesinin Draman semtine yerleşirler. Dönemin Draman’ı nüfusun az, evlerin iki ya da üç katlı olduğu bir yerdir. Mahalledeki yaşamdan, komşuluk ilişkilerinden bahseden Akarsu, Rum komşuları ile de ilişkilerinin iyi olduğunu belirtir. Kendisinin üç ustası olduğunu ve üçünün de Rum olduğunu ifade eder. 6-7 Eylül olaylarından sonra gayrimüslimlerin huzurunun bozulduğunu ve çoğunun ülkeyi terk ettiğini anlatır. 1953 yılında bir terzihanede çalışmaya başlar. 1960 yılında askere gider ve askerdeyken 1960 İhtilali olur. 1962 yılında askerliğini bitirdikten sonra evlenir. 1965 yılında açtığı terzi dükkanı bir sene sonra yanar. Dükkanı yandıktan sonra çeşitli işlerde çalışan Akarsu, görüşmede 1971 Muhtırası'ndan, sağ sol çatışmasından, sendika faaliyetlerinden, dönemin siyasi partilerinden ve 1980 ihtilalinden detaylı olarak bahseder.
Draman (Fatih, İstanbul, Türkiye)
Ulaşım