Bayram, İzzet
Çelik, Ayşe
1940 yılında Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı Çayören köyünde doğan İzzet Bayram, ilkokulu doğduğu köyde okur. 1956'da Ankara’ya giderek aşçılık, komilik gibi çeşitli işlerde çalışır fakat parasını alamayınca köyüne döner ve çiftçilikle uğraşmaya başlar. Askere gitmeden evlenir, askerdeyken oğlu dünyaya gelir. Daha sonra Almanya’ya giden Bayram, 40 sene Almanya’da yaşar. 23 sene taş fabrikasında çalıştıktan sonra emekli olur. Görüşmede, Almanya’daki çalışma hayatını ve yaşam şartlarını detaylı olarak anlatır.
İşçi Göçü
Geçim Sıkıntısı