Gül, İsmail
Çelik, Sebile
1933 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı Uzuntarla köyünde doğan İsmail Gül, hafızlık eğitimi alır. Ramazan aylarında Kurra Hafız olan abisiyle Sivas’a giderek mukabele okurlar. Bir süre Trakya’da yaşayan Gül, bu dönemde pazarcılık yapar ve dükkan açar. Daha sonra İstanbul’a gelerek ticaretle uğraşmaya başlar. Dönemin siyasi koşullarına değinir, şapka takmak istemeyen babasının şapkasını cebinde taşıyıp jandarmaları gördüğünde takmasını anlatır. Adnan Menderes'in idam kararı çıktığında yaşananlardan ve idama hiçbir tepki veremediklerinden bahseder.
Trabzon (Türkiye)
Menderes, Adnan