Çelmeli, Bayram
Çelmeli, Özlem
1940 yılında Konya ilinin Bozkır ilçesine bağlı Aslantaş köyünde doğan Bayram Çelmeli, 6 çocuklu bir aileye mensuptur. Çocukluk dönemi II. Dünya Savaşı yıllarına denk gelir. Kıtlık, yoksulluk, devletin her sene buğday hasadından ve hayvanlardan aldığı vergiler aileyi zora sokar. Sadece kendi ailesinin değil, köydeki diğer ailelerin de devletin aldığı vergiler yüzünden çok sıkıntı çektiklerini anlatır. İlkokula gittiği sırada kışın tarlalarda çalışır, yazın ise İstanbul’da seyyar satıcılık yapar. Babası Doğu Cephesi'nde savaşan Çelmeli, görüşmede babasından dinlediklerini aktarır.
II. Dünya Savaşı
Yoksulluk