Sezgin, Mehmet
Hançer, Şeyma
1948 yılında Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı Irmaksırtı köyünde doğan Mehmet Sezgin, kalabalık bir aileye mensuptur. İlkokula başladığı zaman babası ikinci evliliğini yapar. Bu olaydan sonra annesi ve kardeşleriyle birlikte bir süre amcasının yanında kalır. Kendisi için sıkıntılı geçen bu dönemden ayrıntılı olarak bahseder. İlkokul 3. sınıfa başladığı sene babası okuldan alır. Önce babasının kahvesinde daha sonra ise çeşitli işlerde çalışarak kardeşlerine ve annesine bakar. 1968 yılında askere giden Sezgin, askerlik dönüşü İzmir’e giderek bir inşaatta çalışmaya başlar. Daha sonra Almanya’ya gitmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul bitirme sınavlarına girer ve diploma alır. Fakat amcası izin vermediği için gidemez. Amcasının ısrarıyla döndüğü Samsun’da bir kavgaya karışır. 22 yıl hapis yatar ve Bülent Ecevit zamanındaki afla hapisten çıkar. Hapisten çıktıktan sonra Adana’da inşaatlarda çalışmaya başlar. Babası ve üvey kardeşi öldürülünce köye dönen Sezgin, 7-8 yıl burada çeşitli işlerde çalıştıktan sonra İstanbul’a gelerek ticaret yapmaya başlar.
Kan Davası
İşçilik