Karataş, Naile
İmalı, Fatma
1949 yılında Adıyaman ilinin Gerger ilçesinde doğan Naile Karataş, babasının, abisi askere geç gitsin diye doğum tarihlerini değiştirdiğini söyler. Çocukluğu büyük bir evde ve kalabalık bir ailede geçer. Her amcasının bir odası olduğunu ve köye gelen misafirlerin kendilerinde kaldığını anlatır. Babası ailenin geçimine destek olmak için sık sık İstanbul’a giderek çalışır, çocuklarını okutmak için çok çaba gösterir. Köydeki okula giden üç kızdan biri de Karataş'tır. Köye gelen öğretmenin Kürtçe, öğrencilerin de Türkçe bilmediğini bu yüzden ilk zamanlarda dil sorunu yaşadıklarını ifade eder. Ailesinin isteğiyle görücü usulü ile evlendiğinde 14-15 yaşlarındadır. Babasının bu evliliğe razı olmadığını, amcalarının babasına baskı yaptığını belirterek evlenme sürecini detaylı olarak anlatır. Eşi evlendikten hemen sonra askere gider ve askerlik dönüşü İstanbul'a taşınarak Süleymaniye’ye yerleşirler. Mutfağın ortak kullanıma açık olduğu bir evde, bir oda kiralarlar. İlk zamanlar çok sıkıntı ve yokluk çekerler. Karataş görüşmede, genel olarak ailesinden, çocuklarından ve hayat hikayesinden bahseder.
Kürtler
Giyim