Çokul, Fatma
Akyüz, Fatma Kübra
Görüşmenin yapıldığı yıl 88 yaşında olan Fatma Çokul, Ordu ilinin Fatsa ilçesinde doğar. Dönemin yasaklarından dolayı çocukluğunda dini eğitim alamaz. 16 yaşında tarlada çalışırken eşi tarafından kaçırılır. Eşi kendisinden 20 yaş büyüktür ve evliliği ilk başlarda sıkıntılı geçer. Görüşmede nasıl kaçırıldığını ve zorla evlendirilmesini anlatır. 1966 yılında İstanbul’a taşındıklarını ve bir düzen kurana kadar nasıl sıkıntılı günler geçirdiklerini söyler. 1989 yılında kara yolu ile Hacc'a gider. Bu yolculuk sırasında ve Mekke’de neler yaşadığına değinir.
Çocukluk Dönemi
İstanbul (Türkiye)