Görgün, Tahsin
Kaya, Selim
1961 yılında Sivas’ta doğan Tahsin Görgün, 5 yaşında ilkokula başlar, 9 yaşında ilkokulu bitirir. İmam Hatip Lisesi'ne girmek için yaşını iki yaş büyüttüklerini ve doğum tarihinin bu yüzden değiştirildiğini söyler. Sivas İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara İlahiyat Fakültesi’ne devam eder, 1984 yılında mezun olur. 1985 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’nın burslu öğrencisi olarak doktora yapmak üzere Almanya’ya gider. Almanya’da 10 sene kalır ve 1995 yılında Türkiye’ye dönerek İslam Araştırmaları Merkezi’nde çalışmaya başlar. 2010 yılına kadar burada çalışır, sonrasında 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü’ne geçer. Görüşmede lisans eğitimine kadar olan eğitim sürecini ve Almanya’ya gidişini anlatır. Felsefeye olan ilgisinin nasıl başladığını ve bu ilginin oluşmasında nelerin etkili olduğunu anlatan Görgün, eğitim hayatı boyunca yaptığı okumalara değinir. Bu dönemde İslam hukuku ve Tefsir alanlarına ilgisinin başladığını ve bu ilginin halen devam ettiğini ifade eder. Son olarak, Türkiye’nin geçirdiği değişimden söz eder.
İmam Hatip Lisesi
Ülkü Ocakları