Şensoy, Seher
Şensoy, Nuray
Çağırıcı, Zahide
1927 yılında Ordu’da doğan Seher Şensoy aslen Batumludur. Aile büyükleri Gürcistan’ın Batum şehrinden Ordu’ya göç ederler. Göç ile ilgili konuları çocukluğunda babaannesinden dinler. Kız çocuklarının eğitim almasına sıcak bakılmadığı için okula gönderilmez. Çocukluk dönemini ve oturdukları evi detaylı olarak anlatan Şensoy, 21 yaşındayken evlenir. Kızı Nuray Şensoy 1952 yılında eşinin görevi gereği bulundukları Erzurum’da doğar. Emekli sınıf öğretmeni olan Nuray Hanım görüşmede babasının ailesinden, eğitim ve çalışma hayatından, ebeveynlerinin nasıl evlendiklerinden bahseder. Erzurum’dan sonra Ankara’ya taşınan aile 1958 yılında da İstanbul’a gelir ve Topkapı’ya yerleşir. Adnan Menderes döneminde İstanbul’da istimlak edilen yerleri anlatan Nuray Hanım, Karacaahmet, Edirnekapı ve Topkapı mezarlıklarının bir kısmının istimlak edilip yol yapıldığını söyler. Nuray Hanım, ilkokulu Topkapı’daki Karaahmet Paşa İlkokulu’nda, ortaokulu ise Çapa Ortaokulu’nda okur. Liseye şimdi Cağaloğlu Anadolu Lisesi olan İstanbul Kız Lisesi’nde başlar. Babası 1969 yılında emekli olunca aile Ordu’ya taşınır. Bu sebeple liseyi Ordu Lisesi’nde tamamlar ve dışarıdan öğretmen okulunu bitirip Samsun’un Çarşamba ilçesinde öğretmenlik yapmaya başlar. Ankara’ya giderken trende tanıştığı Erdal Eren’in annesi ile diyaloğunu anlatır ve dönemin siyasi ortamından bahseder.
Sağlık
Seçimler