Alamur, Gülender
Küçükbay, Esma
1947 yılında Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı Akın köyünde doğan Gülender Alamur, konuşmasına çocukluğunda eğitim aldıkları okuldan ve öğretmeninden bahsederek başlar. Okulda beş sınıf bir aradadır ve bir öğretmen vardır. Köyde ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğunu; çok az evde soba, gaz lambası ve radyo bulunduğunu söyler. Babası hem ticaretle uğraşır hem de muhtarlık yapar. Alınan vergiler nedeniyle köylülerin hayvanlarını ve buğdaylarını sakladıklarını, köydeki çoğu kişinin yoksulluk çektiğini anlatır. Babası ticaretle uğraştığı için durumlarının diğerlerine göre daha iyi olduğunu ifade eder. 20 yaşında evlenir ve evlendikten sonra eşi eğitimine devam etmek istediği için Kayseri’ye taşınırlar. Bu dönemde halı dokuma işi yapan Alamur’un kayınpederi vefat edince yeniden köye dönerek tarlalarda çalışmak zorunda kalırlar.
Vergiler
Yoksulluk