Uyar, Mehmet
Erbir, Erkan
Görüşmenin yapıldığı tarihte 56 yaşında olan Mehmet Uyar, Denizli ilinin Çivril ilçesinde doğar. Kısaca eğitim hayatına değindikten sonra üniversitede neden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü seçtiğini anlatır. Üniversiteye kadar başarısız bir öğrenci olduğunu belirten Mehmet Uyar, üniversitede tanıştığı bir arkadaşının hayatını nasıl değiştirdiğinden bahseder. Kastamonu’da 5 sene öğretmenlik yapar. Görevi sırasında yazılarına devam eder ve ilk romanını yazar. Karmaşa isimli ilk romanı 1984 yılında Sedat Yenigün Roman Yarışması'nda ödül kazanır ve 1985 yılında basılır. Bundan sonra 4 roman daha yazan Uyar, medya sektörüne girer, 200'den fazla dizi ve film senaryosu yazar.
Roman
Edebiyat