Turgut, Sevinç
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2197
Bu görüşme Saadet Erciyas yönetiminde Seferihisar Belediyesi bünyesinde Seferihisar'ın Çınarları-1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 39’dur.tr_TR
İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yaşayan Sevinç Turgut’un babası bir dönem ilçenin belediye başkanlığı görevini yürütür. Atatürk’ün ilçeye geldiği yıl 6 yaşında olan Turgut, bu ziyareti hatırladığı kadarıyla aktarır. İlkokul yıllarından ve eğitiminden bahsettikten sonra oynadıkları oyunlara da değinir. İlçede düğünlerin ve düğün hazırlıklarının nasıl yapıldığını anlatır. Yöreye has ve özel günlerde hazırlanan yemeklerden tarifler veren Turgut son olarak ilçede düzenlenen deve güreşleri hakkında bilgi verir.
Seferihisar Belediyesi
Çocukluk Dönemi