Çağlar, İsmail
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2188
Bu görüşme Saadet Erciyas yönetiminde Seferihisar Belediyesi bünyesinde Seferihisar'ın Çınarları-1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 39’dur.tr_TR
1943 yılında doğan İsmail Çağlar, Mithat Paşa’nın kahyalığını yapmış Malik Mustafa’nın oğlu olarak tanınmaktadır. Ailesinin nereden geldiğini anlatan Çağlar, daha sonra annesi ve babası hakkında bilgiler verir. Rençperlik yapan babası bir dönem Doğanbey nahiyesinin de muhtarı olur. Hayatı boyunca babasını örnek aldığını özellikle belirtir. Ulaşımın atla ve eşekle yapıldığı dönemlerden sonra başlayan sürecin tanığı olur, yaklaşık 30 sene boyunca taksicilik yapar. İzmir ilinin Seferihisar ilçesindeki ilk taksi durağının kurucularındandır. Bu süreci anlatırken ilçedeki sosyal yaşama da değinir. 1980 İhtilali’nde yaşadığı bir anısını aktardıktan sonra taksiciliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu vurgular. Görücü usulü ile evlenen Çağlar, kendi evlilik sürecini ve bazı gelenekleri anlatır.
Seferihisar Belediyesi
Ulaşım