Tokdil, Neriman
Görüşmede, Neriman Tokdil’in kız kardeşi Münasip Hanım da bazı kısa bilgiler vermektedir.
1938 yılında İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde doğan Neriman Tokdil, aile hayatından bahsederken çocukluk dönemini de anlatır. Zafer İlkokulu’nu bitirdikten sonra eğitimine devam etmez ve babasının bakkal dükkanında kız kardeşiyle beraber çalışmaya başlar. Babasının esnaflık yaptığı yıllarda dükkandan veresiye defteri eksik olmaz. Esnaflığı bu dönemde öğrendiğini belirten Tokdil, 23 sene bir fırını işletebilmesini de buna bağlar. Hıdırellez'in ve deniz bayramlarının kutlandığı yılları anlatırken eski adetlere de değinir. İlçe insanının yemek kültüründen ve meşhur yemeklerden bahsettikten sonra yörenin bağ ve bostanlarında yetişen sebze ve meyveleri sayar. 1960 yılında görücü usulü ile evlenir, 35 yaşında dul kalır. Bu dönemde ailesinden maddi-manevi destek görür. Son olarak uzun yıllardan beri işlettiği ekmek fırınından ve imal ettikleri hamur işi gıdalardan bahseder.
Seferihisar Belediyesi
Rumlar