Aygün, Mahir
1934 yılında doğan Mahir Aygün’ün büyük dedeleri, Muğla’dan İzmir'in Seferihisar ilçesine gelerek zeytin ve tütün işiyle uğraşır. Cafer İlkokulu’nu bitirdikten hemen sonra berber çırağı olarak çalışmaya başlayan Aygün, Seferihisar’da 50 yıl boyunca berberlik yapar. Çocukluğunda bir yandan da bağ bahçe işlerinde ailesine yardımcı olur. Seferihisar’ın meşhur peyniri Armola’nın nasıl yapıldığını aktardıktan sonra en çok pişirilen yemekleri de anlatır. 17-18 yaşlarında iken açtığı berber dükkanıyla ve mesleğiyle ilgili bilgiler verir. Berberliğin yanı sıra Seferihisar Gençlik Futbol Takımı’nın as oyuncusu olarak futbol oynar. Son olarak ilçedeki sosyal yaşama ve esnaf geleneklerine değinir.
Seferihisar Belediyesi
Futbol