Ege, Çetin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2178
Bu görüşme Saadet Erciyas yönetiminde Seferihisar Belediyesi bünyesinde Seferihisar'ın Çınarları-1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 39’dur.tr_TR
1934 yılında İzmir iline bağlı Seferihisar ilçesinde doğan Çetin Ege’nin ailesi, ilçenin en büyük ailelerinden biridir. Zafer İlkokulu’nu bitiren Ege, hayatı boyunca birçok işte çalışır ve bir dönem belediye başkanlığı görevini de yürütür. Varlıklı bir aileden gelen annesi, babasının vefatından sonra maddi sıkıntılar yaşar. Çocukluk dönemini anlatırken sinemanın ve futbolun hayatındaki önemine değinir. İlçede sinema günleri düzenlediklerini ve kadınlara özel matineler olduğunu söyleyen Ege, bu dönemde makinistlik işini öğrenir. Yazın film gösterimi yapmadıklarını bu mevsimde makineyi İzmir’de kiraya verdiklerini belirtir. Makinistlik yaptığı yıllara dair anılarını detaylarıyla aktarır. Futbol oynadığı dönemlerde bir yandan da belediyede çalışır. Futbol yaşamını, anılarını ve takımın kazandığı başarıları anlatır. İlçedeki yaşama değinerek fuar ve kahvehane gibi sosyal mekanları sayar. Çok renkli ve farklı kültürlerin yaşadığı ilçenin yemek kültürüne dair bilgiler veren Ege, yeniden çocukluk döneminden bahseder.
Seferihisar Belediyesi
Yoksulluk