Bölükbaşı, Yıldız
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2177
Bu görüşme Saadet Erciyas yönetiminde Seferihisar Belediyesi bünyesinde Seferihisar'ın Çınarları-1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 39’dur.tr_TR
14.08.1933 tarihinde doğan Yıldız Bölükbaşı’nın ailesi Mora’dan göç eder. 11 Eylül İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra annesine bakmaya başladığını söyleyen Bölükbaşı, kısaca anne ve babasından bahseder. 14 Ağustos ve 11 Eylül eğlencelerine, Hıdırellez günü kutlamalarına kısaca değinir. İlçede düğün hazırlıklarının nasıl yapıldığını, kendi evliliğini ve eşiyle ilişkisini anlatır. Yalnız bırakmak istemediği annesinin vefatına kadar evlenmeyi reddeder ve 42 yaşında ilçenin doktoru Halim Bey ile evlenir. Ailesinin göç edip geldiği yerleri yıllar sonra ziyaret eden Bölükbaşı, bu gezisinden edindiği izlenimleri de aktarır.
Seferihisar Belediyesi
Eğlenceler