Güney, Gülten
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2176
Bu görüşme Saadet Erciyas yönetiminde Seferihisar Belediyesi bünyesinde Seferihisar'ın Çınarları-1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 39’dur.tr_TR
1940 yılında doğan Gülten Güney, İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yaygın olan yanar gecesi olarak bilinen adeti ve bunun üzerinden evlilik hikayesini aktarır. Çocukluğunda hayvancılık yapan babasına yardımcı olur. 11 Eylül İlkokulu’nda eğitim alan Güney, çocukluk dönemine ve oynadıkları oyunlara kısaca değinir. Düğünlere, Hıdırellez gibi eğlencelere nasıl hazırlandıklarını anlatır. En çok pişirdiği yemekleri tek tek sayar. Son olarak ilçedeki sosyal yaşama ve kadınların günlük faaliyetlerine değinir.
Seferihisar Belediyesi
Çocukluk Dönemi