Karakuş, Remziye
Karakuş, Hasan
Zühre Hanım
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2173
Bu görüşme Saadet Erciyas yönetiminde Seferihisar Belediyesi bünyesinde Seferihisar'ın Çınarları-1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 39’dur.tr_TR
1934 yılında doğan Remziye Karakuş ile 1926 yılında doğan Hasan Karakuş çifti 65 yılı aşkın süredir İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık kasabasında, Kaleiçi’nde yaşamaktadır. Hazırladığı yiyecekleri kasabanın pazar günleri kurulan yöresel ürünler pazarında satan Remziye Hanım, kasabanın meşhur ekmek dolmasının tarifini verir. Bunun dışında bölgede en çok yapılan yemekleri de anlatır. Zühre Hanım da evlilik hazırlıklarından ve düğün adetlerinden bahsettikten sonra kendi evlilik hazırlıklarına değinir. Hıdırellez günü yapılan bir duayı okuyup kasabadaki türbeye dair bildiklerini ve duyduklarını aktarır. Son olarak, bölgede bilinen birkaç maniyi de okur.
Seferihisar Belediyesi
Yemek Tarifleri